En aquest taller, dirigit principalment a famílies d’infants de cicle superior de primària (10-12 anys), s’abordaran qüestions com ara: “Hauria de tenir mòbil el meu fill o filla? Quins són els beneficis? Quant de temps s’hauria de deixar utilitzar-lo? Com preparar els fills i filles pel seu primer mòbil: quan, com...? Podem posar-nos d’acord les famílies de classe?” Amb tot, parlarem de com acordar les famílies d’un centre educatiu (o d’un conjunt de centres) esperar abans de comprar un mòbil als fills i filles, però sobretot es parlarà de com gestionar els moments en que el nostre fill o filla se’ns mostra ja com un adolescent i ens manifesta que vol ser com els/les altres... i que "Tothom té un mòbil menys jo!"
Aquesta proposta vol abordar aquest tema evitant el sentiment de culpabilitat, tractant-lo amb el conjunt de famílies de la classe. Amb l’acord, podem disminuir la pressió negativa entre les famílies i així podrem esperar al pas per tenir accés al primer mòbil.
Així, apoderarem les famílies perquè sàpiguen esperar abans de donar el SÍ al mòbil.
DATA: 13/03/2024
HORARI: 19:00h a 21:00h
LLOC: Escolàpies Igualada (C/ Del vidre, 1 · 08700 Igualada)
Ho organitza: Ajuntament d’Igualada, en col·laboració de l’AMPA d'Escolàpies Igualada, amb el suport de la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, infeccions de transmissió sexual i hepatitis víriques (Departament de Salut, Generalitat de Catalunya) i de la Fundació Salut i Comunitat.
L’Ajuntament d’Igualada difon i posa a disposició dels centres educatius i de les AFAs el Programa Connecta amb els teus fills i filles, un programa de la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, infeccions de transmissió sexual i hepatitis víriques (Generalitat de Catalunya), per al foment de la parentalitat positiva, la prevenció del consum de substàncies i de l’ús problemàtic de pantalles.
Adreçat a famílies de fills i filles d’entre 6 a 16 anys. Té per objectius desfer-se de creences errònies del consum de drogues, potenciar les competències parentals positives i prevenir les conductes de risc associades.
Aquest programa, ofereix un conjunt d’eines educatives, per mitjà de diferents tallers, per resoldre els dubtes i les inseguretats que es tenen al voltant de la important tasca de connectar amb les filles i els fills per educar-los i conviure-hi.
Més info del programa: https://drogues.gencat.cat/ca/detalls/Article/PGR_DROGUES_Connecta__fills_adrecat_AMPA
Més info del taller: https://connectaiactua.cat/tothom-te-un-mobil-menys-jo/