Agenda Igualada
15 set - 29 oct

Catalunya, un país d’enginy i innovació. 30 aportacions científiques i tècniques universals.

Museu de la Pell Gratuït Organitza: Museu de la Pell d'Igualada Activitats familiars; Exposicions; Turisme i gastronomia Afegir al calendari: Outlook Cal Google Cal Apple Cal
Catalunya ha estat bressol de nombroses aportacions d’abast mundial en els camps de la ciència i la tecnologia, aportacions de creadors, inventors i científics catalans que amb el seu enginy han revolucionat alguns àmbits com la recerca, la indústria tèxtil i la medicina, entre d’altres.

L’exposició itinerant “Catalunya, un país d’enginy i innovació”, produïda pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), presenta 30 aportacions científiques i tècniques universals que han tingut el seu origen en terres catalanes.

L’exposició es divideix en dos àmbits que representen dues grans etapes històriques: d’una banda, es recullen les aportacions científiques i tecnològiques fetes des de l’edat mitjana fins a la revolució industrial, i d’altra banda, els avenços, descobriments, estudis i invents que s’han esdevingut des de la revolució industrial fins als nostres dies.

Entre les aportacions científiques i tècniques presentades a la mostra hi ha invents com l’astrolabi de Sunifred Llobet (últim quart del segle X), la volta catalana (s. XVI), el pany de miquelet (finals del segle XVI), el submarí de Narcís Monturiol (1859), la berguedana (finals del segle XVIII), el Tricicle Bonet (1890), el telègraf elèctric de Francesc Salvà (1791) o el pulsoreactor de Ramon Casanova (1917). També s’hi presenten descobertes científiques com les del metge Josep Salvany, el químic Josep Roura, el matemàtic Ferran Sunyer o el bioquímic Joan Oró.

L'Agenda d'Igualada al teu mòbil. Descarrega-la ara: